Silvermedalj i Vellingecupen för P03

Hugo, Jacob, Loke, Mattias, Oskar, Sebbe, Simon och Theo höjer silverpokalen
Hugo, Jacob, Loke, Mattias, Oskar, Sebbe, Simon och Theo höjer silverpokalen

Årets spel i Vellingecupen inleddes med en säker 5-0 seger mot Oxie med bland annat ett konstmål av Jacob. I nästa match blev motståndet tuffare då Vellinge fanns på motståndarsidan. Arrangörsföreningen låg steget före i målprotokollet hela tiden men VIIS kom hela tiden tillbaka och fick med sig en poäng från matchen som slutade 5-5 efter bland annat ett mål av gammalt sovjetiskt klapp-klapp-snitt. Efter denna pärs kom nästa, gruppettan Svedala stod för motståndet och återigen hamnade de gulsvarta i underläge. Hugos innebandykompisar gjorde allt för att det skulle bli så men även här kom våra killar tillbaka och fixade en poäng med mersmak. I sista gruppspelsmatchen kontrollerade VIIS situationen och vann säkert med 4-0. Avancemanget till kvartsfinal var därmed säkrat.

 

I kvartsfinalen väntade ett nytt Svedalalag som dock inte kunde bjuda på lika bra motstånd utan VIIS kunde ganska enkelt gå fram till en vinst med 4-0. I semifinalen väntade sedan värsta träningsmatchantagonisten Prespa Birlik. I en jämn och tät match ackompanjerad av glada tillrop och läktarcoaching, visade VIIS återigen upp ett tätt och bra försvarsspel. Detta gjorde att det räckte med att göra 1 mål framåt för att vinna semifinalen och ta sig till final. 

 

I finalen väntade suveränerna Glumslöv som bla tidigare hade avfärdat Klågerup med 13-0 i sin kvartsfinal. Grabbarna visade dock att de ville annat och lyckades till stor del stänga av Glumslövs tidigare så framgångsrika passningsspel. Glumslöv kunde dock gå till en 2-1 ledning med minuten kvar genom ett par fina individuella nummer. Då fick VIIS en frispark som Mattias sköt knallhårt i ribban och in. Tyvärr blev det en omvänd situation mot VM-finalen 1966 och domaren såg inte att den var inne. Istället kunde Glumslöv avgöra med ett 3-1 mål i slutsekunderna när de gulsvarta chansade för att forcera in ett kvitteringsmål. Minerna var dock fortsatt uppåt och silverplatsen firades rejält och glädjen blev inte mindre när Hugo utsågs till turneringens bästa målvakt. Bra jobbat killar!


Tidigare nyheter


Kalender
Nyheter
2015-07-15 VIIS P-03 vann sin grupp i Gothia Cup
Idag så vann killarna den sista matchen i sin grupp mot Landvetter med 4-0. När sedan engelsmännen i South Central endast mäktade med att göra 11 på gruppens tunisiska lag avgick VIIS med gruppsegern.
Läs mer

2015-06-09 VIIS P-03 gick till slutspel i Fotboll mot rasism.
Efter bra spel och 3 raka segrar mot i tur och ordning Bjärred, Asmundtorp och Husie så stod det klart att killarna får spela slutspel i Fotboll mot rasism på Swedbank stadion i september.
Läs mer

2014-11-19 Bronsmedalj i Olympic cup för P03
VIIS tog en fin tredjeplats i Olympic cup efter ett stundtals riktigt fint inomhusspel. Tyvärr blev Olympic för svår i semifinalen dit VIIS hade tagit sig via åttondel och kvartsfinal efter att ha blivit tvåa i sin grupp
Läs mer

2014-10-19 Serieseger för P03
De gulsvarta avslutade med en seger idag och gick igenom sin serie obesegrade. Bra spelat!
Läs mer

2014-03-03 Silvermedalj i Vellingecupen för P03
Ett stabilt försvarsspel grundlade en andraplats med mersmak i årets Vellingecup. De gulsvarta höll nollan i 4 av sju matcher.
Läs mer
Galleri
Design & CMS av Webzoo AB